SPORTBLESSURES

SPORT
BLESSURES

Sporten is goed voor een mens, maar soms kan het ook verkeerd gaan.

Waar gesport wordt, ontstaan sportblessures. In de meeste gevallen zijn de klachten binnen een paar dagen weer weg, soms met een paar weken en soms zijn ze na een paar jaar nog steeds niet weg.

Sporten zou ervoor moeten zorgen dat je zonder pijn, meer ontspanning, en meer energie beter presteert in je leven. Je voelt je beter, je ziet er beter uit, je kunt zowel fysiek als mentaal meer aan. Dat is de kracht van sporten en bewegen. Echter, als je continue om pijntjes heen moet werken, je spieren en gewrichten ondanks al het trainen stijf, strak en pijnlijk aanvoelen, en je je eigenlijk alleen maar vermoeider voelt doe je waarschijnlijk iets verkeerd en is het tijd om hulp in te schakelen.

HOE ONTSTAAN SPORTBLESSURES?

Kortweg gezegd kun je zeggen dat als de kracht die op een bepaald weefsel (spier, pees, band of bot) komt te staan hoger is dan het maximale laadvermogen van dat weefsel er sprake is van een overbelasting of overload.

Een kleine gedoseerde overload in bijvoorbeeld een training is goed. Deze overload heb je juist nodig om sterker, sneller en groter te worden.

Als de overload te groot wordt, kan het weefsel de kracht niet absorberen en ontstaat er een trauma of letsel. Dit kan klein microscopisch letsel (een verrekking), maar ook groter letsel veroorzaken zoals een zweepslag, spierscheuring, gewrichtsband scheuring of zelfs een botbreuk.

HERKEN JE DE KLACHT?

De kans is dan groot dat ik je goed kan helpen met de Actieve Behandel Methode.
Elke spier, band of zenuw kan apart onderzocht worden.
ABM is een van de beste manieren om problemen in gewrichten, spieren en zenuwen op te lossen.

Ja, ik wil van mijn pijn af!