BEWEGINGSKLACHTEN

BEWEGINGS
KLACHTEN

Nek- en schouderklachten zijn na lage rugklachten de meest voorkomende klachten in mijn praktijk. Soms zijn het acute klachten, maar steeds meer ook chronische klachten. Ook klachten zoals elleboog, pols, hand, heup, knie, kuit en onderbeen klachten komen steeds meer voor.

Doordat we onze tijd tegenwoordig te veel zittend doorbrengen, vaak in een niet optimale werkhouding, vormt ons lichaam zich naar deze positie.

Sommige spieren worden continue verkort, terwijl andere spieren continue op rek gebracht worden. Zowel een verkorte als een verlengde positie van weefsel zorgt voor een verhoogde interne druk in het weefsel. Deze verhoogde druk zorgt ervoor dat de doorbloeding moeilijker wordt. Als de doorbloeding verminderd wordt, krijgen de spieren dus niet genoeg zuurstof en voedingsstoffen waardoor ze vast gaat zitten en verkrampen.

Lange dagen deze niet optimale werkpositie vasthouden gecombineerd met veel repetitieve bewegingen en een (te) hoge workload, zorgen voor veel spanning in de spieren en kunnen leiden tot klachten in deze regio.

Deze klachten kunnen lokaal zijn, maar kunnen ook doorstralen naar je arm en-of richting je hoofd of benen.

Gewrichten, bindweefsel en spieren zijn gemaakt om te bewegen.  Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden alle weefsels voorzien van voldoende voedingsstoffen en zuurstof.

Als gewrichten, bindweefsel of spieren langere tijd niet bewogen worden, worden ze stijf en dit kan leiden tot spierpijn of gewrichtspijn.. Het is dus belangrijk om gedurende de dag deze spieren en gewrichten vaker te bewegen.

HERKEN JE DE KLACHT?

De kans is dan groot dat ik je goed kan helpen met de Actieve Behandel Methode.
Elke spier, band of zenuw kan apart onderzocht worden.
ABM is een van de beste manieren om problemen in gewrichten, spieren en zenuwen op te lossen.

Ja, ik wil van mijn pijn af!